Disainiajakiri
Disainiajakiri
Aatrium

Sberbank Headquarters

Aatrium Šveitsi arhitektuuribüroo Evolution Design on koostöös Venemaa arhitektuuristuudio T + T arhitektidega projekteerinud Moskvas Sberbanki uues ettevõtte peakorteris avara multifunktsionaalse aatriumi. Päevavalguses üleujutatud aatriumis on mitmekesised töötoad ja kohvik, siseruumides on keskpunktiks rippuv rombikujuline nõupidamisteruum. Peegeldused, klaasitud sisefassaad ja taimede kasutamine lisavad avaruse ja järjepidevuse tunnet.

Kontorikujundus

Puls

Kontorikujundus Saksa inseneriettevõte Puls kolis uutesse ruumidesse ja kasutas seda võimalust ettevõtte uue koostöökultuuri visualiseerimiseks ja stimuleerimiseks. Uus kontorikujundus veab kultuurilisi muutusi - meeskonnad teatavad sisemise suhtluse märkimisväärsest kasvust, eriti teadus- ja arendustegevuse ning muude osakondade vahel. Ettevõttes on täheldatud ka spontaansete mitteametlike kohtumiste arvu kasvu, mis on teadaolevalt üks teaduse ja arendustegevuse innovatsiooni edu põhinäitajaid.

Elamu

Flexhouse

Elamu Flexhouse on ühepereelamu Šveitsis Zürichi järvel. Ehitatud väljakutselisele kolmnurksele maatükile, mis on pigistatud raudteeliini ja kohaliku juurdepääsutee vahele, on Flexhouse paljude arhitektuuriliste väljakutsete ületamise tulemus: piiravad piirkaugused ja hoone maht, maatüki kolmnurkne kuju, kohaliku rahvakeelega seotud piirangud. Saadud hoone, millel on laiad klaasist seinad ja paelakujuline valge fassaad, on nii kerge ja liikuva välimusega, et meenutab järvest sisse sõitnud futuristlikku laeva, mis on leidnud endale loomuliku dokkimiskoha.

6280.ch Kaubamärkide Keskus

Novex Coworking

6280.ch Kaubamärkide Keskus 6280.ch maalilises Kesk-Šveitsis mägede ja järvede vahel asuv 6280.ch kaubamärk on vastus kasvavale vajadusele paindlike ja juurdepääsetavate töökohtade järele Šveitsi maapiirkondades. See pakub kohalikele vabakutselistele ja väikeettevõtetele kaasaegset interjööri, mis inspireerib saitide bukoloogilisi paiku ja austab selle tööstuslikku minevikku, haarates samas kindlalt 21. sajandi tööelu olemust.

Kontorikujundus

Sberbank

Kontorikujundus Selle projekti keerukus oli kavandada väga piiratud aja jooksul tohutu suurusega paindlik töökoht ja hoida kontorikasutajate füüsilised ja emotsionaalsed vajadused alati disaini keskmes. Uue kontorikujundusega on Sberbank seadnud esimesed sammud nende töökoha kontseptsiooni kaasajastamise suunas. Uus kontorikujundus võimaldab töötajatel täita oma ülesandeid kõige sobivamas töökeskkonnas ning loob täiesti uue arhitektuurilise identiteedi Venemaa ja Ida-Euroopa juhtivale finantsasutusele.

Kontor

HB Reavis London

Kontor HB Reavis UK peakorteri eesmärk on kujundada vastavalt IWBI WELL Building Standardile, mille eesmärk on edendada projektipõhist tööd, mis soodustab osakondade silode lagundamist ja muudab töö erinevate meeskondade vahel lihtsamaks ja kättesaadavamaks. Järgides WELL-i ehitusstandardit, on töökoha kujundamise eesmärk ka tegeleda tänapäevaste kontoritega seotud terviseprobleemidega, nagu liikumisvõimaluste puudumine, halb valgustus, halb õhukvaliteet, piiratud toiduvalikud ja stress.