Disainiajakiri
Disainiajakiri
NĂ€ituse Plakat

Optics and Chromatics

NĂ€ituse Plakat Pealkiri Optika ja kromaatiline viitab Goethe ja Newtoni vahelisele arutelule vĂ€rvide olemuse ĂŒle. Seda arutelu esindab kahe kirjakujulise kompositsiooni kokkupĂ”rge: ĂŒks on arvutatud, geomeetriline, teravate kontuuridega, teine toetub vĂ€rviliste varjude impressionistlikule mĂ€ngule. 2014. aastal oli see disain Pantone Plus seeria kunstnike kaante katteks.

SÔrmus

Gabo

SĂ”rmus Gabo sĂ”rmus oli loodud selleks, et julgustada inimesi uuesti mĂ€ngima mĂ€ngu mĂ€ngulist kĂŒlge, mis tavaliselt kaotatakse tĂ€iskasvanu saabudes. Disainerit inspireerisid mĂ€lestused, kui ta jĂ€lgis oma poega mĂ€ngimas oma vĂ€rvika vĂ”lukuubikuga. Kasutaja saab rĂ”ngaga mĂ€ngida, pöörates kahte iseseisvat moodulit. Seda tehes saab vÀÀriskivi vĂ€rvikomplektid vĂ”i moodulite positsiooni sobitada vĂ”i sobitada. Lisaks mĂ€ngulisele aspektile saab kasutaja valida, kas kanda erinevat sĂ”rmust iga pĂ€ev.

Meelelahutus

Free Estonian

Meelelahutus Selles ainulaadses kunstiteoses kasutas Olga Raag Eesti ajalehti aastast, kui auto algselt toodeti 1973. aastal. Rahvusraamatukogu kollaseid ajalehti pildistati, puhastati, kohandati ja redigeeriti projekti kasutamiseks. LĂ”pptulemus trĂŒkiti autodele kasutatavale spetsiaalsele materjalile, mis kestab 12 aastat ja selle kandmiseks kulus 24 tundi. Vaba eesti keel on tĂ€helepanu köitev auto, ĂŒmbritsedes inimesi positiivse energia ja nostalgiliste, lapsepĂ”lves emotsioonidega. See kutsub uudishimu ja kaasamist kĂ”igile.

Ratsakompleks

Emerald

Ratsakompleks Tervikliku arhitektuuri- ja ruumiprojektide pilt ĂŒhendab kĂ”iki kuut hoonet, paljastades igaĂŒhe funktsionaalse identiteedi. Areenide ja tallide laiendatud fassaadid, mis on suunatud administratiivsele komposiitsĂŒdamikule. Kuuepoolne ehitis kristallvĂ”rguna toetub puitraamile nagu kaelakee. Smaragddetailidena klaasikihtidega kaunistatud seinakolmnurgad. Kumer valge konstruktsioon tĂ”stab esile peasissekĂ€igu. FassaadivĂ”rk on samuti osa siseruumist, kus keskkonda tajutakse lĂ€bipaistva vĂ”rgu kaudu. Interjöörid jĂ€tkavad puitkonstruktsioonide teemat, kasutades elementide skaalat inimese proportsioonide proportsionaalsemaks muutmiseks.

KÔlarite Orkester

Sestetto

KĂ”larite Orkester KĂ”larite orkestriansambel, kes mĂ€ngib koos nagu tĂ”elised muusikud. Sestetto on mitmekanaliline helisĂŒsteem, mis vĂ”imaldab mĂ€ngida konkreetseid heliribasid eraldi kĂ”laritest, millel on erinevad tehnoloogiad ja materjalid, mis on pĂŒhendatud konkreetsele helikorpusele, puhta betooni, kĂ”lavate puidust helilaudade ja keraamiliste sarvede seas. Palade ja osade segunemine tuleb tagasi, et olla fĂŒĂŒsiliselt kuulamiskohas nagu pĂ€ris kontserdil. Sestetto on salvestatud muusika kammerorkester. Sestetto toodavad otse selle disainerid Stefano Ivan Scarascia ja Francesco Shyam Zonca.

Kohvik

Perception

Kohvik See vĂ€ike soe puidust kohvik asub ristmiku nurgal vaikses piirkonnas. Tsentraliseeritud avatud ettevalmistustsoon pakub kĂŒlastajatele barista esinemisest puhta ja ulatusliku kogemuse kĂ”ikjal, kus baarist vĂ”i kohvikus istutakse. Laeobjekt nimega "Varjutav puu" algab ettevalmistustsooni tagakĂŒljelt ja see katab klienditsooni, et muuta kogu selle kohviku atmosfÀÀr. See annab kĂŒlastajatele ebatavalise ruumilise efekti ja muutub ka meediumiks inimestele, kes soovivad maitsekohviga mĂ”ttesse jÀÀda.