Disainiajakiri
Disainiajakiri
Segakasutusega Arhitektuur

Shan Shui Plaza

Segakasutusega Arhitektuur Ajaloolises Xi'ani linnas Àrikeskuse ja TaoHuaTani jÔe vahel asuva projekti eesmÀrk pole mitte ainult mineviku ja oleviku, vaid ka linna ja looduse sidumine. Inspireerituna Peachi Ôitest kevadisest hiina muinasjutust, pakub projekt paradiisi elu- ja töökohta, pakkudes tihedat seost loodusega. Hiina kultuuris omab mÀgiveefilosoofia (Shan Shui) olulist tÀhendust inimese ja looduse vahelisest suhtest, pakkudes seega saidi vesist maastikku Àra kasutades projekti ruume, mis kajastavad linnas Shan Shui filosoofiat.

Haigla

Warm Transparency

Haigla TavapĂ€raselt kipub haigla olema ruum, millel on kunstliku struktuurimaterjali tĂ”ttu halb looduslik vĂ€rv vĂ”i materjal, et funktsionaalsust ja tĂ”husust parandada. SeetĂ”ttu tunnevad patsiendid, et nad on igapĂ€evasest elust lahus. Tuleks kaaluda mugavat keskkonda, kus patsiendid saaksid veeta ja stressivabad. TSC arhitektid pakuvad avatud ja mugavat ruumi, seades L-kujulise avatud lae ruumi ja suured rÀÀstad, kasutades palju puitmaterjali. Selle arhitektuuri soe lĂ€bipaistvus ĂŒhendab inimesi ja meditsiiniteenuseid.

Elumaja

Slabs House

Elumaja Plaadimaja oli mĂ”eldud ehitusmaterjalide kĂ”rvutamiseks, ĂŒhendades puidu, betooni ja terase. Kujundus on korraga hĂŒper-moodne, kuid diskreetne. Hiiglaslikud aknad on vahetu fookuspunkt, kuid need on ilmastiku ja tĂ€navavaate eest kaitstud betoonplaatidega. Aiamaad on kinnistul nii maapinnal kui ka esimesel korrusel, mis vĂ”imaldab elanikel kinnistuga suheldes tunda end loodusega seotuna, luues ainulaadse voo, kui liigutakse sissepÀÀsu juurest elamisaladele.

Maja

VH Green

Maja Maja on nii tasapinnaliselt kui ka stereoskoopiliselt roheline, mis loob hea keskkonna nii elanikele kui ka linnale. PĂ€ikselises Aasia piirkonnas on Breeze Soleil selle rohelise kasutamisega vĂ€ga tĂ”hus mĂ”tteviis. Lisaks pĂ€ikesevarju funktsioonile suvel saab ka privaatsuse kaitse, tĂ€navamĂŒra vĂ€ltimise ja automaatse niisutamisega jahutatava efekti.

Kirik

Mary Help of Christian Church

Kirik Arvestades katoliku kogukonna laienemist ja turistide suurenemist Samui saarel Suratthanis. Kristliku kiriku vĂ€lisabi Maarja abi oli mĂ”eldud palvetavate kĂ€te, nurgatiibade ja PĂŒha Vaimu kiirte kombineeritud kujul. Siseruum, turvalisus nagu emaĂŒsas. Pika ja kitsa kerge tĂŒhimiku ja suure tĂŒhja soojustusega betoontiiva abil ehitati lĂ€bi valguse tĂŒhimiku kulgev vari, mis aja jooksul muutub, kuid sĂ€ilitab sisemuse mugavuse. Minimeerige loodusliku materjali sĂŒmboolne kaunistamine ja kasutamine palvetades alandlikult meelerahu.

Elumaja

Abstract House

Elumaja Elukohas on kasutatud tĂ€napĂ€evast esteetikat, sĂ€ilitades samal ajal keskse sisehoovi, mis kutsub esile traditsioonilise Kuveidi tava majade ehitamisel. Siin lubatakse elukohal tunnistada nii minevikku kui ka olevikku ilma kokkupĂ”rgeteta. Veefunktsioon peaukse astmetel pĂŒhib vĂ€ljapoole, maast laeni klaas aitab ruumid avatumana hoida, vĂ”imaldades kasutajatel vaevata liikuda vĂ€ljast ja seest, minevikust ja olevikust.